Laden Evenementen

« Alle Agendaitems

 • Dit evenement is voorbij.

Webinar bodemvochtsensoren 1 maart 2021

maart 1, 2021, 19:30 - 20:30

De Watermark wordt steeds minder gebruikt in de fruitteelt. Door nieuwe ontwikkelingen zien we opkomst van bodemvochtsensoren die elektronisch data meten en verzenden naar een digitale omgeving. Hierdoor is de focus op meten van het vochtpercentage in de bodem toegenomen. Daarbij is de vraag, met de droge jaren achter ons, om te komen tot een optimale watergift groter dan ooit. Te weinig water geven is vaak de eerste gedachte, maar uit internationale ervaringen met droogtegebieden blijkt vaak dat te veel water geven een veelvoorkomend gegeven is. Verstikking van de wortels en nutriëntenuitspoeling zijn hiervan onder andere de nadelige gevolgen. Optimalisatie van de watergift is dus het uiteindelijke doel!

We willen de plant geven wat hij nodig heeft, op het juiste moment!

Waarom dit webinar?

Afgelopen jaren zijn er veel sensoren verkocht. We merken bij klanten dat ze in het eerste seizoen veelal naar de “lijntjes” kijken maar nog weinig concreet sturen. Gedurende de bijeenkomst willen we gerichter tot zelfs autonoom gaan sturen op basis van de sensoren. Belangrijk is om te controleren of de sensor op de juiste plaats staat , betrouwbare resultaten geeft en welke strategie er bij de teelt hoort. Wordt er veel of weinig verdampt en kan hier voorspellend mee gewerkt worden? Dit alles op basis van QMS Water het platform van Delphy.

Franklin Stump van Estede gaat vanuit zijn expertise in op de achtergrond naar het meten van bodemvocht. Hij levert de SMEC-bodemvochtsensoren en zal de praktijkervaringen delen.

Doel van het webinar

Fruittelers meenemen in het onderzoek en de mogelijkheden van vochtsensoren om te komen tot een optimale watergift. Hierbij speelt data-interpretatie een belangrijke rol.

Agenda 1 maart 2021

19:30 uur Toelichting bijeenkomst, stand van zaken DUIT
19:40 uur Frankling Stump technische mogelijkheden METIS-systeem
20.30 uur Toelichting QMS Water, René Bal/ Gerhard Riphagen

Aanmelden

  Informatie

  René Bal
  M 06 53 37 50 87
  E r.bal@delphy.nl

  Gerhard Riphagen
  M 06 53 42 72 08
  E g.riphagen@delphy.nl

   

  Gegevens

  Datum:
  maart 1, 2021
  Tijd:
  19:30 - 20:30