Laden Evenementen

« Alle Agendaitems

  • Dit evenement is voorbij.

Demonstratie Mechanische Onkruidbestrijding

juni 15, 2021, 14:00 - 17:00

Praktische gegevens en aanmelden

Demonstratie 15 juni 2021 vanaf 14.00
Locatie Perceel Caspargouw, einde weg Molenspoor in Werkhoven
bij Red Love bus pad inrijden
Meer informatie https://duit-nu.nl

Aanmelden kan tot 11 juni in verband met groepsindeling! Opgeven kan via deze link.

 

 

Biologische fruitteelt

Biologische fruitteelt is één van de thema’s binnen het project ‘Duurzame Fruitteelt Utrecht’ (DUIT). Het bedrijf Merkens in Werkhoven werkt sinds enkele jaren biologisch. In de praktijk verandert er veel zoals een andere benadering van ziekten & plagen en op het gebied van bodem & bemesting. Diverse demo’s en workshops in DUIT lichten de biologische oplossingen toe.

Mechanische onkruidbestrijding is een belangrijk onderdeel van de biologische fruitteelt. Onze fruitteeltbomen gedijen immers beter als zij geen concurrentie ondervinden van onkruid. Er zijn diverse machines op de markt. Op bedrijven zijn vaak meerdere machines met op elkaar aanvullende werking aanwezig om het onkruid het hele jaar ‘de baas’ te blijven!

Boomstrookbeheer

Recent zijn een aantal nieuwe machines op de markt gekomen van Stocker Machinenbau. De machine bestaat uit een basisframe waar zowel een schoffelmachine, dradenmaaier, strokenpoetser en een rolhakkenmachine, al dan niet met zonnewiel aan te koppelen zijn. Het frame is in de front, hef of zijkant van de tractor aan te bouwen en kan zowel enkel- als dubbelzijdig worden uitgevoerd. De Stocker machines worden in Nederland op de markt gebracht door ‘Van der Linden Fruitteelt Machines’, die ook de demonstratie verzorgt. Op het bedrijf van Jacco Merkens zijn ook een Ladurner schoffelmachine aanwezig en een Aedes rotormulcher varius (borstelmulcher).

Agenda

14.00 start. Hoe de middag verder wordt ingedeeld, hangt af van het aantal aanmeldingen en de te nemen maatregelen in verband met de dan geldende regelgeving omtrent corona. Neem de Corona regels serieus. Voelt u zich niet goed, blijf dan aub thuis!

Daags voor 15 juni zullen we u per email naar het door u opgegeven emailadres toesturen in welk tijdvak we u indelen. Houdt hiervoor uw email in de gaten.

 

 

Gegevens

Datum:
juni 15, 2021
Tijd:
14:00 - 17:00
Site:
https://duit-nu.nl/

Locatie

Jacco Merkens
Molenspoor 3a
Werkhoven,
+ Google Maps