Laden Evenementen

« Alle Agendaitems

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Fruitmot

november 10, 2020, 18:30 - 20:30

Biologische fruitteelt is één van de thema’s binnen het project ‘Duurzame Fruitteelt Utrecht’ (DUIT). Het bedrijf Merkens in Werkhoven werkt sinds enkele jaren biologisch. In de praktijk verandert er veel zoals een andere benadering van ziekten & plagen en op het gebied van bodem & bemesting. Diverse demo’s en workshops in DUIT lichten de biologische oplossingen toe.

Webinar Fruitmot

In 2020 zien we meer aantasting door fruitmot op de bedrijven, vooral in peer. Het is daarom extra belangrijk om na te denken over de bestrijdingsstrategie in 2021. Er zijn er veel mogelijkheden voor de biologische aanpak. Wilt u weten hoe u op uw eigen bedrijf fruitmot biologisch kunt aanpakken? Neem dan deel aan de webinar FRUITMOT.

De biologische aanpak van fruitmot

Feromoonverwarring is mogelijk met Isomate CLR of RAK 3 + 4, en (sinds 2018) ook met CheckMate Puffer CM. Checkmate werkt met puffers waarvan er slechts 2-3 per hectare hoeven te worden opgehangen. Wat zijn de voorwaarden voor toepassing, en wat zijn de verschillen met de andere vormen van feromoonverwarring waar 500-1000 dispensors moeten worden opgehangen? Daarnaast zijn er de viruspeparaten. Deze kunnen afzonderlijk, of in combinatie met feromoonverwarring worden ingezet. In de ons omringende landen is op een aantal fruitteeltbedrijven resistentie tegen virus vastgesteld. Wat wordt er gedaan om deze resistentie te voorkomen, en hoe kunnen we viruspreparaten optimaal inzetten?

Webinar

In de webinar lichten drie experts de verschillende strategieën toe. Wat zijn de sterke kanten van feromoonverwarring en virus, en hoe kunnen we deze optimaal inzetten? Is het op elk bedrijf mogelijk zonder chemische middelen fruitmot aan te pakken?

Programma

18.45 inloggen, start om 19.00

  • Inleiding door G. Brouwer
  • Checkmate Puffer CM. Ervaringen uit België en Nederland. Kristof Massa – Huntjens BV.
  • Isomate CLR. Nu en in de toekomst. John Kusters – P. G. Kusters
  • Madex Top SC. De nieuwste stam van het bekende viruspreparaat. Simon Fleischli – Andermatt NL
  • Discussie en uitwisseling

20.30 Afsluiting van de avond

Aanmelden en informatie

Opgeven per mail aan Mark Manshanden m.manshanden@delphy.nl

De link ontvangt u enkele dagen voor 10 november.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerjan Brouwer, 06 53 37 51 03, g.brouwer@delphy.nl

Gegevens

Datum:
november 10, 2020
Tijd:
18:30 - 20:30
Evenement Tags: