Laden Evenementen

« Alle Agendaitems

  • Dit evenement is voorbij.

Slotevent project DUIT: Fruit Verdient Vooruit

november 4, 2022, 13:00 - 17:00

 4 NOVEMBER 2022, 13.00 – 17.00

Klik hier voor aanmelden Standhouders     |     Klik hier voor aanmelden Bezoekers

 

Afgelopen jaren hebben drie ondernemers in de provincie Utrecht gewerkt aan thema’s rondom duurzaamheid: Precisieteelt, Biologische fruitteelt, Notenteelt en Klimaateffectieve investeringen. Tijdens het slotevent van DUIT (Duurzaam Fruittelen in Utrecht) informeren we landbouwondernemers in de provincie Utrecht en fruittelers in Nederland over kansrijke investeringen in duurzame productie van fruit en noten.

Toekomstgerichte ondernemers investeren nu al volop in duurzame productiemiddelen en -methoden zoals zonnepanelen, precisieteelt, spuittechniek en omschakeling naar biologische teelt. Met nieuwe uitdagingen op het gebied van klimaat zijn er nu voor iedere ondernemer mogelijkheden om op eigen wijze te gaan investeren in duurzaamheid.

Programma

12.00
Beursvloer geopend. Op de beursvloer zijn diverse standhouders aanwezig om hun innovatieve technieken te laten zien en toe te lichten. Ook zijn er per thema inhoudelijke specialisten aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

13.00
Opening dagvoorzitter Derk Rademaker, directeur Onderzoek en Innovatie van Delphy

13.45-14.30
Sprekers ronde 1

Keuze 1/1:
Em. Prof. Johan Sanders spreekt over welke technologieën bijdragen om met nieuwe verdienmodellen te komen tot toekomstbestendige landbouw. Denk aan technologische innovaties die op korte termijn de stikstofefficiency verbeteren, en daarnaast het verdienvermogen van de onderneming waarborgen.

Keuze 1/2:
Rob de Groot van De Groot Agro als ondernemerscoach in Utrecht geeft inzicht in de brede paden die te bewandelen zijn voor individuele bedrijven om toekomstgericht te gaan produceren.

Keuze 1/3:
Biologische teelt: Gerjan Brouwer van Delphy over de kansen voor, en uitdagingen van biologische fruitteelt en de nieuwste ontwikkelingen.

 

14.30-15.00
Beursvloer geopend, koffie, thee, fris

 

15.00- 15.45
Sprekers ronde 2

Keuze 2/1
Em. Prof. Johan Sanders spreekt over welke technologieën bijdragen om met nieuwe verdienmodellen te komen tot toekomstbestendige landbouw. Denk aan technologische innovaties die op korte termijn de stikstofefficiency verbeteren, en daarnaast het verdienvermogen van de onderneming waarborgen.

Keuze 2/2
Christian van Os van Delphy: Het gebruik van Precisietechniek op het fruitteelt bedrijf. Het gericht toepassen van teelthandelingen op boomniveau biedt veel kansen voor de fruitteler. Maar dan is de vraag, hoe kun je als bedrijf een start maken met precisietechniek en dit gericht inzetten. Wat zijn de kansen, uitdagingen en ontwikkelingen van de precisietechniek. Welke mogelijkheden zijn er en hoe kan je zoveel mogelijk gebruik maken uit de verschillende data stromen binnen het bedrijf.

Keuze 2/3
Ton Baltissen, werkzaam bij CropEye en voorzitter Nederlandse Notenvereniging. Ton praat ons bij over de rol van notenteelt in de eiwittransitie, en wat de potentie is voor notenteelt ten opzichte van het bestaande fruitareaal.

16.00 – 18.00
Beursvloer geopend, afsluiting, drankje, patatkraam geopend voor gratis snack

Informatie

Milan Franssen, projectleider DUIT, m.franssen@delphy.nl

 

NB: Spuitlicentie Veiligheid en Techniek van 9.00-12.00 op dezelfde locatie.

 

 

 

Gegevens

Datum:
november 4, 2022
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Hans van der Wind
Molenspoor 2
Werkhoven, Utrecht 3985 SH Nederland
+ Google Maps