Laden Evenementen

« Alle Agendaitems

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Fruitmot / AFGELAST

maart 17, 2020, 19:30 - 21:30

Gezien de huidige situatie en de verscherpte maatregelen t.a.v. Corona heeft Delphy besloten om de bijeenkomst FRUIMOT binnen het project DUIT op dinsdag 17 maart a.s. niet door te laten gaan.

 

Biologische fruitteelt is één van de thema’s binnen het project ‘Duurzame Fruitteelt Utrecht’ (DUIT). Het bedrijf Merkens in Werkhoven werkt sinds enkele jaren biologisch. In de praktijk verandert er veel zoals een andere benadering van ziekten&plagen en van bodem&bemesting. Diverse demo’s en workshops in DUIT lichten de biologische oplossingen toe.

De biologische aanpak van fruitmot

Bent u PlanetProof teler of wilt u weten hoe u op uw eigen bedrijf fruitmot biologisch kunt aanpakken? Kom dan naar de Workshop Fruitmot. Er zijn diverse mogelijkheden om fruitmot biologisch te beheersen zoals met feromoonverwarring of specifieke viruspreparaten. Feromoonverwarring met Isomate CLR of RAK 3 + 4 is al langer bekend, maar sinds december 2018 heeft ook de feromoonverwarring CheckMate Puffer CM een toelating in Nederland.

Checkmate werkt met puffers waarvan er slechts 2-3 per hectare hoeven te worden opgehangen. Wat zijn de voorwaarden voor toepassing, en wat zijn de verschillen met de andere vorm van feromoonverwarring waar 500-1000 dispensors moeten worden opgehangen? Viruspeparaten kunnen afzonderlijk, of in combinatie met feromoonverwarring worden ingezet. In de ons omringende landen is op een aantal fruitteeltbedrijven resistentie tegen virus vastgesteld. Wat wordt er gedaan om deze resistentie te voorkomen, en hoe kunnen we viruspreparaten optimaal inzetten?

De workshop

Op dinsdagavond 17 maart lichten drie experts de verschillende strategieën toe. Wat zijn de sterke kanten van feromoonverwarring en virus, en hoe kunnen we deze optimaal inzetten? Is het op elk bedrijf mogelijk zonder chemische middelen fruitmot aan te pakken?

Agenda

19.15 uur Inloop
19.30 uur Start bijeenkomst

  • Welkom en introductie
  • Checkmate Puffer CM. Ervaringen uit België en Nederland. Kristof Massa – Huntjens BV.
  • Isomate CLR. Nu en in de toekomst. John Kusters – P. G. Kusters
  • Madex Top SC. De nieuwste stam van het bekende viruspreparaat. Simon Fleischli – Andermatt NL
  • Discussie en uitwisseling

21.30 uur Afsluiting van de avond

Informatie

Gerjan Brouwer, Delphy
M 06 53 37 51 03
E g.brouwer@delphy.nl

Gegevens

Datum:
maart 17, 2020
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Jacco Merkens
Molenspoor 3a
Werkhoven,
+ Google Maps